Keskikuja 4

03100 NUMMELA

050-327 8901

Asiakaspalvelu

Ma/Ti/Pe: 10:00 - 16:30
Ke/To: 10:00-18:00
La: 10:00 - 14:00

Verkkokauppa 24/7

Talvihanskat lapselle – Valintaopas nahkarukkasten valintaan – 9 vinkkiä

Jaa artikkeli:
Talvihanskat-Nahkarukkaset lapselle - Käsinetori

Talvihanskat pienet tai hukassa?

Talvi tekee tuloaan ja monilla lapsiperheillä on edessä jälleen talvivarusteiden päivitys. Onkin tärkeää, että myös asusteet tarjoavat lämpöä ja kestävät kulutusta, jotta lapsi voi huoletta nauttia talvipäivistä riemastuttavien puuhien parissa raittiissa ulkoilmassa.

Nahkarukkanen talvihanskana on lämmin ja pehmeä

Talvihanskat ovat tärkeä valinta, sillä ne mahdollistavat päivittäisen ulkoilun talvella. Meidän kokemuksemme ovat osoittaneet, että aito ja perinteinen nahkarukkanen on ylivertainen asuste pohjoisilla leveysasteillamme. Luonnonmateriaaleista valmistettu rukkanen lämpimällä vuorella nimittäin varmistaa, että sormet pysyvät lämpiminä – säässä kuin säässä.

Haluammekin tällä oppaalla tarjota vinkkejä siitä, mitä on hyvä huomioida, kun valitset lapselle talvikäsineet tai talvihanskat.

Nahkarukkaset ovat lämpimät ja suloiset talvihanskat lapselle.
Nahkarukkaset ovat lämpimät ja suloiset talvihanskat lapselle.

1)    Talvihanskan lämmittävyys

Aidot luonnonmateriaalit ovat lämmönpidoltaan vertaansa vailla.

Nahkan erinomaiset ominaisuudet onkin tunnettu jo ammoisista ajoista lähtien. Aikana ennen erikoiskankaita ja keinokuituja, eläinten nahkat ja villa lämmittivät myös luolissa asuvia esi-isiämme. Yhä edelleen, tiivis ja lämmittävä nahka sekä villaa sisältävä vuori antavat lämpöä käsille myös paukkupakkasilla. Käsinetorin nahkarukkasten villasekoitevuori on lämmin valinta päiväkotiin, kouluun ja talviulkoiluun, eikä nahkarukkasten kanssa tarvita erillisiä välihanskoja.

2)   Nahkarukkasten laatu – materiaaleista valmistusprosessiin

Nahkarukkasissa piilee suuria laatueroja, johtuen materiaalina käytettävän nahan ja ompelun laadusta. Halvalla tuotettu talvikäsine ei välttämättä kestä käytössä ja saumatkin voivat alkaa repsottaa. Halvat talvihanskat saattavat tuottaa ikävän pettymyksen hajotessaan heti ensimmäisten käyttökertojen jälkeen. Siksi kannattaa panostaa laatuun, joka kestää leikeistä toiseen.

Paras nahkarukkanen on pehmeä, kestävä ja joustava. Jotta saumat saadaan kestäviksi, tulee valmistajan myös tuntea materiaalin käyttäytyminen läpikotaisin. Saumojen on joustettava ja kestettävä käytössä, menettämättä kuitenkaan hyvää tuntumaa ja istuvuutta.

Käsinetorin rukkasten materiaalit ja tuottajat valitaankin aina erityisen tarkasti, jotta nahkarukkanen kestää hyvin käyttöä ääriolosuhteissa. Varsinaisen käsineen valmistusprosessin jokainen työvaihe tehdään osaavien ja kokeneiden ompelijoidemme toimesta, alusta alkaen käsityönä Suomessa. Siksi meille on myönnetty Avainlippu-merkinä kotimaisesta työstä ja valmistamme talvihanskat ja nahkarukkaset erityisellä ylpeydellä.

Käsinetorin rukkaset valmistetaan Suomessa. Käsineillä on Avainlippu merkkinä kotimaisesta työstä. Kuvassa yrittäjä Niina ompelee nahkarukkasia Nummelan toimipisteessä.
Käsineet sopivat koko perheelle!
Värivalikoima on laaja, joten jokaiselle löytyy mieluisat nahkarukkaset.

3)    Kotimaisuus ja pienyrittäjyyden tukeminen

Tämän päivän tekstiiliteollisuudessa on käynyt harvinaisemmaksi, että tuote valmistetaan Suomessa. Kotimaisuus on kuitenkin usein paras tapa varmistua siitä, että materiaalit on tarkoin valittu ja lopputulos laadukas. Valmistamalla omat tuotteemme kotimaassa, luomme työpaikkoja kotikuntaamme Vihtiin ja autamme vaalimaan käsityöläisyyden perinteitä Suomessa. Ostamme myös alihankintana kotimaisten pienyrittäjien ompelupalveluja, jotta nahkakäsineitä riittää kaikille halukkaille.

Kotimaisuus onkin meille tärkeä arvo ja toimintaamme ohjaava punainen lanka. Jokainen voi omilla ostopäätöksillään vaikuttaa siihen, tukeeko pienyrittäjyyttä ja kotimaista käsityötä.

4)    Käsityön merkitys

Valmiiden rukkasten matka nahoista lopputuotteeksi voi tapahtua massatuotantona suurissa tehtaissa tai hitaamman, mutta perinteisen käsityöprosessin mukaan.

Meidän valintamme ei ole helpoin tie, vaan polku, jota voimme ylpeänä raivata ja kulkea. Käsinetorin yrittäjä Niina on itse opetellut edellisiltä yrittäjiltä hanskojen ompelun, jotta käsityöperinne ja Käsinetorin tarina voi jatkua vielä pitkään. 

Tuotteemme valmistetaan aina yksilöllisenä käsityönä, jossa jokainen valmistuva rukkanen leikataan, ommellaan ja viimeistellään huolella – sekä nahkakuoren että vuoren osalta. Jokaisesta yksityiskohdasta varmistuen.

5)    Talvikäsineen kestävyys 

Hankkiessasi nahkarukkasia, on tärkeää tietää, että tuotteissa käytetyt raaka-aineet sopivat tarkoitukseen, johon ne on valittu. Käytämme omien nahkarukkasten materiaaleissa vain kestävää ja korkealaatuista nahkaa valikoiduilta tuottajilta. Näin voimme taata tuotteen kestävyyden lasten menevissä ulkoleikeissä ja metsäseikkailuissa.  

6)    Luonnonmateriaalit sopivat nahkarukkasiin

Haluamme hyödyntää materiaalien luontaisia ominaisuuksia, kuten villan hengittävyyttä ja nahalle ominaista kykyä hylkiä likaa ja kosteutta. Luonnonmateriaalien hyödyntäminen mahdollistaa hanskojen sopivuuden Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin ja siksi nahkarukkanen sopii leikkeihin niin loskasäässä kuin kirpsakassa pakkasessakin.

  

7)    Talvihanskat ja tyylikkyys

Erinomaiset ominaisuudet eivät poissulje tyyliä! Lämmin ja käytännöllinen voi olla myös silmiä hivelevän kaunis talvihansikas.

Nahkarukkaset ovat kestosuosikkeja! Runsaasta värivalikoimastamme löytyykin vaihtoehtoja niin tytön kuin pojan suosikeiksi, puhumattakaan hauskoihin aplikoiduista heijastavista kuvioista tai unelmanomaisista kimallehanskoista. Talvinen asu täydentyykin näin lämpimillä asusteilla, jotka tuovat iloa käyttäjälle ja miellyttävät myös vanhemman silmää.

8)    Koko talven ulkoiluhanska

Materiaalina nahka hylkii luonnostaan kosteutta, joten nahkarukkanen on oivallinen valinta myös leudomman sään ulkoiluhetkiin. Nahka yhdistettynä villasekoitevuoreen muodostaa tällöin lämpöä eristävän ja hengittävän kokonaisuuden, jossa sormet säilyvät lämpimänä myös rukkasen kastuessa.

Sama rukkanen on ylivoimainen valinta myös talven kylmimpinä päivinä. Olemmekin nimenneet nahkarukkasemme koko talven ulkoiluhanskoiksi, joissa koko perheen on ilo nauttia talvisista harrastuksista – lumilinnojen rakentelusta luisteluretkiin.

Heijastavat nahkarukkaset lisäävät näkyvyyttä pimeällä ja lämmittävät sormia ihanasti!

9)    Nahkarukkaset – pitävä ote talvihanskalla sekä urheillessa että leikkiessä

Talvilajien tiimellyksessä on tärkeää, että rukkasilla saa urheiluvälineistä pitävän otteen. Kuinka hankalaa onkaan esimerkiksi hiihtää, jos kädet lipsuvat sauvoissa. Tai kolata lunta tarmokkaan pienen apurin tavoin.

Paksut talvihanskat ovat myös omiaan huonontamaan käsituntumaa, joten nahkan nihkeämpi pinta ja tiukempi tarttumaote ovat tarpeen myös vanhemmalle koululaiselle, ehkäisten esimerkiksi puhelinten epäonnisia lipsahduksia ja mahdollisia rikkoontumisia.

Mukavaa, että tutustuit oppaaseemme. Toivomme, että sait sen myötä käytännöllisiä ideoita lapsen talvihanskojen valintaan!

Jos kaipaat apua talvihanskojen valintaan, katso täältä mittausohjeet ja mittataulukot.

Haluatko tietää, miten Käsinetorin tarina alkoi? Lue, kuinka yrittäjä Niina toteutti unelmansa!

Kotimaista_käsityötä-Käsinetorin_nahkakäsineet_ja_lämpimät_nahkarukkaset_koko_perheelle-Käsinetori

Käsinetori tuo perinteet nykymuotiin ja lämpöä ulkoiluun talvikeleille

Käsinetorin yrittäjä Niina Leppänen on käsityöperinteitä kunnioittaen uudistanut kotimaisten käsineiden lämmintä valikoimaa jo vuosien ajan. Valikoima on värikäs ja materiaalivaihtoehtoja on laajennettu myös kotimaisesta peurannahasta valmistettuihin käsineisiin. Verkkokaupassa ja Nummelan Lahjatavara- ja käsinemyymälän valikoimassa on paljon myös muiden kotimaisten yritysten tuotteita ja Käsinetori tekee tärkeää työtä kotimaisen pienyrittäjyyden edistämiseksi tukien myös pienempiä toimijoita.

Lue lisää »

Kesätekemistä ja lahjaideoita

Kesä on täällä ja koko perheelle riittää puuhaa aamusta iltaan! Kokosimme vinkkejä hauskaan kesäpuuhaan sekä ideoita kesälahjoiksi ja tuliaisiksi mökille, juhliin, arkeen ja muihin ikimuistoisiin

Lue lisää »

Ulkoleikkivinkki: Frisbeekisat koko suvulle

Ylös ulos ja liikkumaan – Tähän haluamme kannustaa kaikkia niin yhdessä, yksin kuin koko perheen voimin. Siksi jaamme blogissa ja somekanavissamme ajoittain vinkkejä hauskoihin ulkoiluhetkiin. Poimi ohjeet hauskaan frisbeekisaan ja laita toteen heti mahdollisuuden tullen!

Lue lisää »

Lahjavinkit Äitienpäivään

Äidit ansaitsevat hemmottelua ja luksusta juhlapäivänään, joten listasimme äitienpäivälahjaideat sekä paketoimme jo valmiiksi suloiset paketit äidille annettavaksi. Lahjaidea 1: Ihanalle Äidille -paketti Herkullinen toffee sekä

Lue lisää »

Talviloman puuhavinkit

Koko perheen yhteiset ulkoiluhetket ovat lomien ja vapaapäivien parasta antia, joista jää ihania muistoja! 🤩 Varustautukaa kelin mukaan ja heittäytykää riemuisiin ulkoiluhetkiin yhdessä! Koko perheen

Lue lisää »
Käsineet ja rukkaset - Kotimaista käsityötä

Iloisin terveisin,
Niina

#Käsinetori

Kotimaiset käsineet koko perheelle

Myymälä

Keskikuja 4, 03100 Nummela

Avoinna:

Arkisin 10 – 18
Lauantaisin 10 – 14

Verkkokauppa avoinna 24/7

Tutustu ihaniin tuotteisiimme