Keskikuja 4

03100 NUMMELA

050-327 8901

Asiakaspalvelu

Ma/Ti/Pe: 10:00 - 16:30
Ke/To: 10:00-18:00
La: 10:00 - 14:00

Verkkokauppa 24/7

Käsinetori tuo perinteet nykymuotiin ja lämpöä ulkoiluun talvikeleille

Jaa artikkeli:
Kotimaista_käsityötä-Käsinetorin_nahkakäsineet_ja_lämpimät_nahkarukkaset_koko_perheelle-Käsinetori

Käsinetorin yrittäjä Niina Leppänen on käsityöperinteitä kunnioittaen uudistanut kotimaisten käsineiden lämmintä valikoimaa jo vuosien ajan. Valikoima on värikäs ja materiaalivaihtoehtoja on laajennettu myös kotimaisesta peurannahasta valmistettuihin käsineisiin. Verkkokaupassa ja Nummelan Lahjatavara- ja käsinemyymälän valikoimassa on paljon myös muiden kotimaisten yritysten tuotteita ja Käsinetori tekee tärkeää työtä kotimaisen pienyrittäjyyden edistämiseksi tukien myös pienempiä toimijoita.

Kun tekee systemaattisesti työtä unelmiensa eteen, ne voivat toteutua!
Näin kävi vihtiläiselle käsityöyrittäjälle Niina Leppäselle. Käsinetorilla on pitkä historia ja hyvä maine laadukkaiden nahkakäsineiden valmistajana. Leppänen kuitenkin haluaa nostaa esiin myös muita suomalaisia yrittäjiä ja toteutti unelmansa lahjatavaramyymälästä, jossa on Käsinetorin käsineiden lisäksi laaja ja monipuolinen tuotevalikoima kotimaisilta yrityksiltä. 

“Kun uskaltaa haaveilla sekä välillä poistua mukavuusalueelta ja tämän lisäksi toimii määrätietoisesti, voi yllättyä positiivisesti! Menemme pienin askelin kohti unelmia. Otamme edistysaskeleita harkitusti ja maltillisesti ja päähuomiomme on kotimaan markkinoissa eli kotimaisessa tuotannossa ja käsityöperinteen vaalimisessa, jotta perheet voivat ulkoilla lämpimin käsin Suomen kylmissä keliolosuhteissa”, yrittäjä Niina Leppänen kertoo.

Käsinetori syntyi halusta jatkaa kotimaista käsityöperinnettä ja varmistaa laadukkaiden nahkarukkasten saanti perheille

Käsinetorin yrittäjä Niina Leppänen on yrittäjäperheen kasvatti. Hän onkin jo nuorena sisäistänyt ajatuksen, että omat rahat on tienattava ja sinnikäs on oltava. Talvella 2014 Leppänen ihastui Tammisaaren markkinoilla laadukkaisiin ja taidolla tehtyihin nahkarukkasiin, jotka hän halusi välittömästi myyntiin omalle yrityksellensä. Kuin kohtalon sanelemana, rukkasia valmistava yrittäjäpariskunta oli pian eläköitymässä.

”Nahkarukkaset vietiin käsistä, sillä ne ovat lämpimät ja soveltuvat hyvin Suomen sääolosuhteisiin. Yrittäjäpariskunta oli ajatellut toiminnan hiljalleen hiipuvan eläkkeen häämöttäessä, mutta sitten tulin minä ja työllistin heidät! Halusin jatkaa kotimaista käsityöperinnettä, jotta taito ei jäisi unholaan ja tulevaisuudessakin olisi lapsiperheille kotimainen ja lämmin rukkasvaihtoehto saatavilla”, Leppänen hymyilee.

Keväällä 2015 yrittäjäpariskunta myi liiketoimintansa ja siirsi samalla Leppäselle kaiken kerryttämänsä tietotaidon alasta. Leppänen opetteli ompelemaan käsineitä itse kokeneiden käsinevalmistajien opastuksella, vaikkei ollut koskaan tehnyt mitään vastaavaa.

Käsityöläisyys vei mennessään ja yritys kasvoi nopeasti työllistäen Leppäsen lisäksi ompelijoita Vihdin Nummelassa sekä myöhemmin myös muualla Suomessa.

Maailman tilanne sekoitti totutut kuviot – Uudistumisen aikakausi jatkuu

Leppänen kehitti vahvasti toimintaa jo korona-aikaan. Hän oli jo pitkään haaveillut omasta tilasta, jossa olisi riittävästi neliöitä varastolle, tuotantolaitteille ja ompelimolle, käytännölliselle toimistolle sekä kauniille myymälälle. Hänen visiossaan unelmamyymälässä on Käsinetorin valmistamien nahkakäsineiden lisäksi myös muiden kotimaisten pienyrittäjien tuotteita, joihin asiakkaat saavat rauhassa tutustua mukavassa ilmapiirissä.

”Sopiva tila löytyi Nummelan keskustasta ja remontoimme sen valoisaksi ja mukavaksi monitoimitilaksi. Tilaan saimme hienosti kaikki tärkeät asiat yhdistettyä niin myymälän, verkkokaupan kuin käsinetuotannonkin kannalta. 

Unelmieni myymälässä ovat kauniisti esillä ompelemamme käsineet ja lisäksi olen löytänyt myyntiin ihania tuotteita pienyrittäjien tuotevalikoimista. On upea juttu, että yrittäjät tekevät keskenään yhteistyötä ja haluamme yhdessä edistää kotimaisten tuotteiden saatavuutta. 

Kaikki omaa tuotantoamme olevat nahkarukkaset ja nahkasormikkaat valmistetaan Suomessa, joten Käsinetorin käsineillä on Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisesta työstä. Ompelen itse suuren osan käsineistä Nummelassa myymälätilan takahuoneessa ja lisäksi työllistämme ompelijoita muualla Suomessa”, Leppänen kertoo innoissaan.

Korona-aika toi myös Käsinetorille uuden digitaalisemman mallin, joka on tullut jäädäkseen. Verkkokauppa mahdollistaa tuotteiden tilaamisen silloin, kun asiakkaalle itselle on sopivin hetki vaikkapa joululahjaostoksille. Korona-aikana alkaneet virtuaaliset tapahtumat ovat yhä aktiivisessa toteutuksessa ja niiden rinnalle perinteisten joulutapahtumien avautuminen on yksi talvikauden kohokohdista!

Valttina idearikkaus ja laadukas mallisto

Käsinetorin missiona on saada ihmiset ulkoilemaan enemmän. Kun kädet pysyvät lämpiminä ja pukeudutaan säänmukaisesti, ulkoilu on miellyttävää ja läheisten kanssa voi luoda ihania muistoja yhdessä kaupungilla tai metsässä ulkoillen ja vaikkapa pulkkamäkeä laskien!

Asustemuodin ei tule olla tylsää, joten heti toisena vuotenaan Käsinetori uudisti vahvasti käsinemuotia ja lanseerasi hittituotteeksi muodostuneet kimallenahkarukkaset, jotka ovat hohdokkaasta ulkonäöstään huolimatta nekin aitoa nahkaa. Tämä suosikki on edelleen valikoimissa ja uusia värejäkin tulee säännöllisesti saataville.

Käsinetorin käsinemallisto päivittyy ja uudistuu säännöllisesti ja nahkakäsineet ovatkin tyylitietoisen tai käytännöllisyyttä ja lämpöä arvostavan ulkoilijan varma valinta. Tälle talvelle lanseerattiin paljon uusia värejä ja Niina Leppänen kehitti kevyen ja lämpimän nahkarukkasen kaupunkihanskoiksi talveen. Uusi naisten nahkarukkanen on näyttävämpi ja ohuempi, mutta aidon lammasturkisvuoren takia silti pehmeä ja lämmin pakkasilla. 

Kokeneena ompelijana Leppänen tiimeineen valmistaa käsineitä tehokkaasti sarjatuotantona ympäri vuoden, jotta talvikelien tullen varastoa on kertynyt riittävästi ja perheiden kädet saadaan lämpimiksi pakkasella. 

Materiaalina myös kotimainen peuran nahka

Peurannahka sopii hyvin käsinemateriaaliksi, sillä se on pehmeää, joustavaa ja kestävää. 

Yrittäjä Niina Leppänen kertoo uudesta materiaalivalinnasta näin:

“Halusimme löytää läheltä laadukkaan ja riittävän kestävän materiaalin, sillä käsineemme ovat päivittäisessä käytössä ja haluammekin, että niitä ulkoilutetaan paljon! Peurannahka on ominaisuuksiltaan pehmeä, mutta silti sitkeä ja näin ollen loistava materiaali käsineisiin”, Leppänen kertoo innoissaan.

Käsinetorin käsineitä valmistetaan eri materiaaleja hyödyntäen, sillä materiaalivalinnoilla vaikutetaan käsineen ulkonäköön, käytettävyyteen ja lämmittävyyteen sekä kotimaisuusasteeseen. Kaikki käsineet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Loista lahjavalinnoilla – osta kotimaista

Kotimainen tuote on yleensä laadukas, joten se tuo iloa pitkäksi aikaa. Samalla tuet kotimaisia pienyrityksiä. Niina Leppänen haluaakin jakaa muutaman vinkin joululahjojen valintaan: 

Vinkkejä joululahjojen hankintaan

1. Osta käytännöllisiä lahjoja, joista on iloa ja hyötyä
Ajankohtaan sopivat niin kynttilät, asusteet kuin heijastimetkin.

2. Tutki kotimaisten pienyritysten valikoimaa
Suomessa on paljon osaamista ja ihania tuotteita, surffaile ahkerasti valmistajien kotisivuilla ja seuraa sometilejä. Esimerkiksi virtuaaliset messut ja joulumyyjäiset ovat mahdollisuus tehdä löytöjä! Jos olet jouluihminen, piipahda paikallisella joulutorilla tai reissaa vaikka vähän pidemmällekin elämysretkelle!

3. Hanki ensisijaisesti kotimaassa valmistettuja tuotteita
Suomessa valmistettu tuote työllistää Suomessa ja yleisesti ottaen materiaalit valitaan tarkoin käyttötarkoituksen mukaan. Laadukas tuote on kestävämpi käytössä.

4. Säästä aikaa ja vaivaa ostamalla kotimaisista verkkokaupoista
Vältä jouluruuhka ja tee ostokset kotisohvalta. Säästät aikaa, hermoja ja polttoainettakin. Varmista verkkokaupan turvallisuus ennen ostoa.

5. Ilahduta itsetehdyllä kortilla tai lahjalla
Lahjan saada arvostanee myös itse tehtyä! Esimerkiksi itse tehty kortti on kiva tapa ilahduttaa.

Tuetaan yhdessä kotimaisia yrittäjiä

Käsityöalan yrittäjäkollegoihin Leppänen haluaa valaa toivoa näinä erikoisina aikoina. Hänen viestinsä on selkeä: “Muista pitää itsestäsi huolta, sillä olet yrityksesi tärkein voimavara!”

”Tee johdonmukaisesti töitä tavoitteesi eteen, niin jonain päivänä unelmasi saattavat toteutua! Uskalla mennä eteenpäin haasteidenkin keskellä pieni askel kerrallaan”, Leppänen summaa tämänhetkisiä tunnelmia rohkaisevasti hymyillen.


Käsinetori on mukana seuraavissa tapahtumissa:

1.-22.12.2023 Tuomaan markkinat, Senaatintori (Helsinki)

1.-3.12.2023 Jouluiset Kässämessut Netissä (Virtuaalinen verkkotapahtuma)

2.-22.12.2023 Tampereen Joulutori, Tampere

Lisätietoa: 

Yrittäjä Niina Leppänen
niina@kasinetori.com
p. 040 412 6926

Nummelan Lahjatavara- ja käsinemyymälä
Keskikuja 4, 03100 Nummela
Arkisin 10-18 ja lauantaisin 10-14
p. 050 327 8901

Verkkokauppa ja www-sivut:
https://www.kasinetori.com/

Videoesittelyt YouTubessa:

Käsinetorin esittelyvideo ja syntytarinaa Niinan kertomana [1:34]
https://youtu.be/6uSU4z7X0SA

Käsineiden valmistus Niinan opastuksella[5:19]
https://youtu.be/Mr931CLSuHU

Kotimaista_käsityötä-Käsinetorin_nahkakäsineet_ja_lämpimät_nahkarukkaset_koko_perheelle-Käsinetori

Käsinetori tuo perinteet nykymuotiin ja lämpöä ulkoiluun talvikeleille

Käsinetorin yrittäjä Niina Leppänen on käsityöperinteitä kunnioittaen uudistanut kotimaisten käsineiden lämmintä valikoimaa jo vuosien ajan. Valikoima on värikäs ja materiaalivaihtoehtoja on laajennettu myös kotimaisesta peurannahasta valmistettuihin käsineisiin. Verkkokaupassa ja Nummelan Lahjatavara- ja käsinemyymälän valikoimassa on paljon myös muiden kotimaisten yritysten tuotteita ja Käsinetori tekee tärkeää työtä kotimaisen pienyrittäjyyden edistämiseksi tukien myös pienempiä toimijoita.

Lue lisää »

Kesätekemistä ja lahjaideoita

Kesä on täällä ja koko perheelle riittää puuhaa aamusta iltaan! Kokosimme vinkkejä hauskaan kesäpuuhaan sekä ideoita kesälahjoiksi ja tuliaisiksi mökille, juhliin, arkeen ja muihin ikimuistoisiin

Lue lisää »

Ulkoleikkivinkki: Frisbeekisat koko suvulle

Ylös ulos ja liikkumaan – Tähän haluamme kannustaa kaikkia niin yhdessä, yksin kuin koko perheen voimin. Siksi jaamme blogissa ja somekanavissamme ajoittain vinkkejä hauskoihin ulkoiluhetkiin. Poimi ohjeet hauskaan frisbeekisaan ja laita toteen heti mahdollisuuden tullen!

Lue lisää »

Lahjavinkit Äitienpäivään

Äidit ansaitsevat hemmottelua ja luksusta juhlapäivänään, joten listasimme äitienpäivälahjaideat sekä paketoimme jo valmiiksi suloiset paketit äidille annettavaksi. Lahjaidea 1: Ihanalle Äidille -paketti Herkullinen toffee sekä

Lue lisää »

Talviloman puuhavinkit

Koko perheen yhteiset ulkoiluhetket ovat lomien ja vapaapäivien parasta antia, joista jää ihania muistoja! 🤩 Varustautukaa kelin mukaan ja heittäytykää riemuisiin ulkoiluhetkiin yhdessä! Koko perheen

Lue lisää »
Käsineet ja rukkaset - Kotimaista käsityötä

Iloisin terveisin,
Niina

#Käsinetori

Kotimaiset käsineet koko perheelle

Myymälä

Keskikuja 4, 03100 Nummela

Avoinna:

Arkisin 10 – 18
Lauantaisin 10 – 14

Verkkokauppa avoinna 24/7

Tutustu ihaniin tuotteisiimme